Meubelstoffering

Meubelstoffering is een oude en mooie ambacht. Oude zitmeubelen die niet meer lekker zitten, of die een nieuwe bekleding nodig hebben worden weer opgeknapt. Ze zitten weer als nieuw en zien er weer als nieuw uit. Van een antieke bidstoel tot een moderne leolux, alle soorten zitmeubels kunnen worden herbekleed.

Er zijn verschillende technieken om een zitmeubel weer opnieuw te bekleden. De meeste oude en antieke stoelen zijn opgebouwd met verschillende materialen. De veren worden gekoppeld en daarna afgedekt met een laag van natuurlijke materialen. Deze laag verhoogt het comfort. Vaak wordt hier crin, cocos of paardenhaar voor gebruikt. Vervolgens wordt de stoel eerst bekleed met wit katoen en daarna afgedekt met blauwe watten. Tenslotte wordt de stoel afgewerkt met de definitieve stof, de stof die u uitgekozen heeft.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gewerkt met nieuwe materialen waarvan de kwaliteit gelijkwaardig is aan de oude techniek. Singelband of veren worden afgedekt en daar overheen komt polyether of koudschuim afgewerkt met dagron. Waarna het meubel bekleed wordt met uw gekozen stof.

Voor deze oude en nieuwe techniek kunt u terecht bij Het Stoffeerderijtje.

Laat u informeren over stofkeuze en techniek en vraag een vrijblijvende prijsopgave.